keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Täydelliset korvapuustit

 


Resepti ja vinkit kauniisiin korvapuusteihin

Korvapuustipäivä on aivan nurkan takana, sitä vietätään 4.10, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa korvapuustipäivää kuin leipoa täydelliset korvapuustit. Näillä vinkeillä ja tällä reseptillä onnistut varmasti, saat aikaan pehmeitä, meheviä ja kauniita korvapuusteja, joilla hurmaat kenet vaan.
Tässä reseptissä on muutama kikka, jotka tekevät lopputuloksesta täydellisen. Yksi salaisuus piilee korvapuustien muotoilussa: sen sijaan, että rullaisit koko taikinalevyn kerralla, leikkaa taikinalevy suikaleiksi ja rullaa jokainen erikseen. Tämä tapa varmistaa tasalaatuiset korvapuustit, joissa on kauniit ja selkeät reunat, näin syntyvät takuulla parhaat korvapuustit.
Näin valmistat täydelliset korvapuustit!

PULLATAIKINA

2,5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
kardemummaa maun mukaan
75 g voita, margariinia tai rypsiöljyä
7 dl vehnäjauhoja


Lisää yleiskoneen kulhoon kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma, 42 asteinen maito, huoneenlämpöinen pehmeä voi ja vehnäjauhot. Anna koneen vaivata taikinaa kunnolla n.15 minuuttia, jonka aikana sitko muodostuu. Voit myös vaivata taikinan käsin.

Jatka taikinan vaivaamista kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Valmis taikina on pehmeä, kimmoisa eikä tartu käteen.

Anna valmiin taikinan levätä 15 min. jonka jälkeen se on valmista leivottavaksi. Kohotusta ei tarvita, pullat kohotetaan muotoilun jälkeen.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Täyte:

50 g pehmeää voita tai margariinia
hienoa sokeria, voit korvata fariinisokerilla
kanelia
(vaniljasokeria)

Levitä taikinalevylle voi ja sokerit, lisää kaneli
Leikkaa levy valmiiksi suikaleiksi ja rullaa suikale kerrallaan. Paina pullaa keskeltä esim. syömäpuikolla tai muulla vastaavalla. Aseta pullat pellille ja kohota kaksinkertaisiksi. Pullat kohoavat nopeasti uunissa jonka pohjalla on astiassa hiukan kiehuvan kuumaa vettä. Ota pullat uunista. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele kananmunalla, saat kananmunan rakenteen helposti rikki kun ripautat joukkoon ihan vähän sokeria tai suolaa, tällöin kananmuna levittyy nätimmin pullan päälle. Ripottele päälle raesokeria.

Paista kohonneita pullia n. 12-15 min riippuen pullien koosta.






Iloista leivontaa ja ihania hetkiä täydellisten korvapuustien parissa!

0 Comments:

Lähetä kommentti